Incurajand calitatile scufundam defectele

minunile-gandului-swett-37385“Ce-ar fi sa masuram fericirea cu ceea ce avem, nu cu ceea ce ne lipseste?” Madalina Arion (Facebook: Psihoterapie Sebes)

“Ceilalti oameni ne dau ceea ce si noi le dam lor. Ii provocam sa vada in noi ceea noi vedem intransii. Gandurile noastre de bine, de apreciere a scopurilor si avantajelor comune vor neutraliza negativismul.” Swett Orison Marden, Minunile Gandului

Incurajand calitatile scufundam defectele.

Binele iese in calea binelui si dragostea atrage dragoste. N-ai sa culegi trandafiri daca ai semanat spini. Daca semeni printre oameni ganduri de belsug, de succes, de armonie, vei propasi in viata” S O Marden

“Va veni o vreme cand oamenii isi vor pazi spiritul de invazia gandurilor discordante, cum isi pazesc astazi gradina de invazia buruienilor.”

Fii optimist si vei alunga indoiala, stai straja la sufletul tau si te vei minuna de puterile ce vei dobandi si de totala si fericita schimbare ce se va face in tine – si inca in foarte scurt timp.

Deprinderea de a cultiva ganduri de sanatate, de putere si vrednicie este un tonic vrajit ce reinnoieste puterile. Cat timp sugestiile inaltatoare ocupa spiritul esti tot mai asemanator cu ceea ce iubesti. Te prefaci dupa dorintele ce iti stapanesc sufletul.

Afirmand ca frumusetea si puterile nobile sunt esenta omului ne prefacem sufletul in spiritul acesta. O netarmuita putere iti umple fiinta cand ai fara intrerupere idei de viata, adevar, de frumusete, de optimism.

Nimic nu-i mai important in viata noastra decat calitatea gandurilor noastre obisnuite si zilnice. Este de cea mai mare importanta sa privim viata in chip sanatos, vesel, optimist si cu acea incredere care aduce lumina in suflet. Asadar, omul are in el insusi panaceul vietii sanatoase si indelungate.

Persoanele care emit judecati vesele, optimiste, incurajante, raspandesc adevarate raze de soare, ce sunt pentru mediul inconjurator o adevarata binefacere.

Deprinde-te sa radiezi bucurie, sa fii generos. Imprastie veselia fara rezerva: in caminul tau, in strada, in tramvai, oriunde te-ai afla, precum trandafirul isi daruieste mireasma.

Gandirea buna si iubitoare este precum un balsam pe ranile tale si ale celorlalti. Cand vei stii ca gandurile armonioase si frumoase inalta si innobileaza, vei gasi taina adevaratului fel de a fi.

Gandurile neconstructive impiedica omul sa dea maximul de randament si creaza dusmanie, stricand ambientul si sanatatea.

Trebuie sa ai voie buna in inima ca munca ta sa aiba rod. Atitudinea binevoitoare te apara mai mult decat orice. Sunt fericite persoanele care traiesc bland, a caror sursa de frumusete, liniste si implinire se afla in interior, caror liniste nu poate fi tulburata de evenimente exterioare. Par a iubi pe toata lumea si toata lumea le iubeste.

Cei stapaniti de rele dispozitii neinfranate, de naturi salbatice sunt mai mereu in caldarea cu ulei clocotit! Isi strica sanatatea fizica, mentala, morala dar si reputatia, si apoi se mira ca nu sunt iubiti si pretuiti.

Insa radiind gand placut, iubitor, simpatic, binevoitor, practicand “regula de aur” se induce in lume o bunastare universala.

sursa:

http://www.librarie.net/carte/37385/Minunile-gandului-Swett-Orison-Marden

http://www.scribd.com/doc/106958091/Cartea-Alba-puterea-Gandului

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s