Frica este un ceas desteptator

12038_394618187311239_48703396_n

Omul se naste si are nevoie multi ani de ingrijirea apropiatilor. In tot acest timp invata comportamente si credinte adunate de generatii intregi: “Suntem orbi și surzi de veacuri.”

Pentru a primi in continuare intelegere, sustinere si ingrijire cautam mereu aprecierea celorlalti. Asta e un aspect benefic pentru ca ne motiveaza. Insa pana si in acest aspect avem nevoie de echilibru si responsabilitate.

In viata cea mai buna protectie si cea mai buna paza este atitudinea pozitiva. Iubirea neutralizeaza aspectele negative si creeaza armonie. Apreciindu-i pe cei din jur binele ni se intoarce, intr-un final ne oglindim in relatiile cu ceilalti. Ei vor avea despre noi impresia pe care si noi o avem despre ei. Interesant, nu? 🙂

Cauta binele in cei din jur si vei intampina bine.

Uneori avem impresia ca schimbandu-i pe ceilalti vom fi mai fericiti dar asta inseamna ca noi in mod constant ne cedam fortacrezand ca fericirea noastra depinde de ceilalti sau de lucrurile exterioare.

Sa ne detasam de ceea ce ne este cunoscut pentru a fi deschisi spre nou. Formarea de abilitati si obiceiuri noi necesita 30 de zile de provocare, incercare si eroare.

Cand invatam ceva nou ne extindem mentalul si la fel ca la sport, uneori e obositor si incomod. Dar totusi, daca fugim de greu si durere la primii pasi riscam sa suferim intreaga viata.

Sa incercam asadar sa ne detasam si sa privim lucrurile per ansamblu.     Ele nu sunt asa dificile precum ne pot parea uneori. Sa incetam a percepe lumea printr-o realitate falsa.

Frica este inevitabilă, atunci când ne detașăm de cunoscut și îmbrățișăm necunoscutul.Partea frumoasă despre procesul pe care îl învățăm prin Ho’oponopono, este că tot ceea ce căutați, tot ceea ce sufletul vostru râvnește, se află în acest necunoscut.

Sigur, veți simți frica atunci când va veni vremea să vă detașați de realitatea așa cum o stiti, dar trebuie să o faceți oricum. Tebuie să știți că, dacă sunteți dispuși să cereți ajutor, ajutorul va fi acolo pentru voi.

Tot ce trebuie să faceți este să cereți, pentru că aveți liberă alegere. Universul nu poate interveni dacă nu-i ceri. Când practici Ho’oponopono, în esență, ceea ce faci este că ceri ajutor.

Iți asumi 100% responsabilitatea pentru realitatea ta și îi dai permisiunea lui Dumnezeu să te ia de mână, să te îndrume și să te protejeze. Nu sunteți singuri. Cereți și vi se va da.

Fii dispus să observi frica, știind ca tu nu ești frica. Tu ești mai presus. Făcând acest lucru, frica se va topi și va dispărea imediat. Când frica apare, fă-mi o favoare: RESPIRĂ.

Gândiți-vă, aveți posibilitatea de a vedea universul așa cum Dumnezeu îl vede, fără frică. Este ca și cum ai vedea pentru prima dată, ca un nou-născut. Este o șansă de o lua de la început. Fericirea pe care o cauți este în spatele fiecarui “mulțumesc” și “te iubesc.” Continuă să spui asta fricii, îndoielii, opiniilor și judecăților înainte de a te detașa de ele.

Fii recunoscator fricii pentru că apare pentru a-ti oferi o altă șansă de te detașa. Este un ceas deșteptător bun, îți spune că este timpul să te trezești, să faci ceva diferit, sau poate că este timpul să te miști și să acționezi. Frica este ceva ce creem în mințile noastre, și credința noastră în ea este ceea ce îi dă putere.

De îndată ce am devenim conștienți de acest adevăr, frica pur și simplu se dizolvă.

Surse:

http://www.hooponopono.ro/hooponopono-detasarea-de-frica/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s