Alege felul in care gandesti si raspunzi

1385143_619454238097101_253278757_n
In interactiunile noastre zilnice cu cei din jurul nostru se intampla sa ne schimbam starea pe care o avem “din cauza lor”. Spunem ca ” el/ea m-a enervat”, “el/ea m-a dezamagit”, “el/ea m-a intristat”, etc. si ni se pare ca nu putem face nimic ci doar REACTIONAM la lucruri pe care le fac sau le spun ceilalti.

Insa lucrurile nu stau asa. Raspunsul nostru la ceilalti oameni depinde de felul in care alegem noi sa ne raportam la ei. Noi alegem daca vrem sau nu sa ne enervam, sa ne simtim “dez-amagiti” (ca sa poti fi dez-amagit, inseamna ca te-ai amagit singur), sa ne intristam, s.a.m.d., in functie de felul in care gandim despre ceea ce au facut sau au spus ei.
Avem de ales intre a REACTIONA si intre a RASPUNDE (sau a actiona).

Atunci cand REACTIONEZI, tu alegi sa iti cedezi puterea celuilalt. El decide daca esti nervos, dezamagit, trist… Insa atunci cand RASPUNZI, tu ramai in
control, tu decizi ce doresti sa simti si cum sa gestionezi ceea ce vine inspre tine.

Ceilalti nu au nicio putere asupra ta fara acordul tau. Ei nu iti pot schimba starea fara ca tu sa le permiti. Tu alegi ce, cat, cand si cum sa RASPUNZI la felul in care se poarta cu tine ceilalti oameni!

Asuma-ti pe de-a-ntregul responsabilitatea propriei tale persoane, a starilor prin care treci si alege-ti intelept raspunsurile!

autor: Ursula Sandner

Divine Love Notes

“Poate parea ca altii iti pot oferi sau lua ceva din ceea ce ai dar cu toate acestea la sfarsitul zilei ramai doar ceea ce ai creat cu gandurile, credintele si asteptarile tale” Ungawa, The Universe

It may seem as if others can add to, or take from, what you have and who you are, yet at the end of every day, what you have and who you are is entirely a function of your thoughts, beliefs, and expectations.

Ungawa,
The Universe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s