Compromis sau Consens?

“Cand faci compromisuri in viata nu te astepta sa ai parte de tot ce are mai bun viata de dat pentru ca acele lucruri sunt rezervate celor care merg pana in panzele albe pentru lucrurile in care cred, pentru principiile lor, pentru visurile lor.

Orice compromis inseamna o renuntare la o parte din tine, la ceva ce te reprezinta pentru a obtine ceva de la cineva sau de la viata. Din momentul in care apare renuntarea, orice ai obtine pe mai departe va fi umbrit de faptul ca vei stii faptul ca ai facut un compromis.
 
Da, suntem invatati sa facem compromisuri si sacrificii ca sa obtinem anumite lucruri in viata, ni se induce faptul ca asta este normalitatea, insa realitatea este ca orice compromis inseamna renuntare la noi insine, la ideile, valorile si principiile noastre.
 
Varianta cea mai buna este ca atunci cand dorim sa obtinem ceva sa ne straduim sa cautam consensul si nu compromisul sau sacrificiul… iar daca nu este posibil sa gasim consensul, sa cautam sa nu abdicam de la ceea ce suntem, pentru ca pretul platit poate fi unul foarte mare.

Adu-ti aminte si faptul ca persoanele care au schimbat istoria nu au ales niciodata compromisul, indiferent cat de multa presiune s-a pus asupra lor…”

 
 
Ce inseamna sa fii un om frumos? http://www.youtube.com/watch?v=Rv94pumDRJc
 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s