Invitatie la Fericire cu Andreea Papp

Andreea Papp ne ofera pe blogul Stilul Tau o invitatie la fericire: “Fericiti cei care viseaza, cei care au idei frumoase, cei tandri, fericiti cei care raman copiii sufletului. Fericiti cei pe care teama nu ii face sa renunte la iubire.”  Albert Einstein

Iata cativa pasi simpli:

1. Plaseaza-te in viitor, peste un an, peste 5 ani, peste 10, peste 20 de ani. Cum crezi ca vor sta lucrurile? Unde te vezi? Acesta este un exercitiu excelent care te ajuta sa te detasezi de  prezent, iti da imaginea de ansamblu despre ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine.

Te poate ajuta sa iti amintesti sau sa iti descoperi scopul vietii tale.  Andreea Papp propune sa folosesti aceasta strategie chiar acum ca sa depasesti cu bine orice provocare.

Acest exercitiu te obliga sa te situezi deasupra situatiei, sa fi un om superior care stie ca ceea ce i se intampla ii este dat pentru propria evolutie, asumandu-ti responsabilitatea pentru tot ce se intampla in viata ta.

2. Ocupa-ti atentia si mintea cu gasirea solutiilor constructive. Vizualizarea pozitiva urmata de actiunea imediata este cheia. Fa un brainstorming si reaminteste-ti ca fiecare problema are mai multe solutii. Ocupa-ti atentia si mintea cu gasirea solutiilor constructive, nicidecum cu punerea sub acuzare a “vinovatilor” din imaginatia ta. 

In fiecare moment putem sa ne reinventam, sa spunem afirmatii pozitive, sa gandim lucruri bune, sa vedem potentialul nostru si al celor din jurul nostru. Sa profitam de atu-urile noastre si sa creem ceva frumos si durabil. Sa folosim ceea ce avem aici si acum. Treptat vom creea noi oportunitati prin mentalitatea la care lucram in fiecare zi.

3.Sa-ti aduci aminte cine poti sa fii in orice moment al existentei. Si in scurt timp te vei dezlipi definitiv de imaginea negativa despre tine pe care o ai uneori.”Stilul Tau

Ceea ce este interesant e ca daca suntem nemultumiti de ceea ce facem noi insine incepem sa vedem partea negativa si in ceilalti. Astfel ca daca invatam sa ne apreciem si sa ne respectam in fiecare zi, sa ne vorbim de bine in mintea noastra invatam sa ii apreciem si sa ii iubim cu adevarat si pe cei din jur creand un climat mai favorabil decat ne-am imaginat vreodata.

“Sa nu-mi spui ca ceilalti te insulta, ignora, pentru ca atunci eu trag concluzia ca tu le-ai dat celorlalti puterea sa te tina jos la pamant si asta ai facut-o pentru ca de una singura considerai ca nu meriti prea mult.”Stilul Tau

Ceilalti sunt oglinda care iti arata cine esti si ce crezi in adancul tau ca meriti sa traiesti: “In fiecare dintre noi exista forta de a consimti sa fim echilibrati sau dezechilibrati, sa fim bogati sau saraci, sa fim liberi sau incatusati. “Richard Bach

Incepe calatoria ta spre frumusete si fericire alaturi de Andreea Papp si comunitatea Stilul Tau.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s