14 Lucruri pentru Succes si Bucurie

1. Mananca echilibrat: calculeaza-ti indicele de greutate corporala si adopta un stil de viata sanatos. Fa miscare, mananca variat si tine cont de necesitatile corpului tau si al vietii tale emotionale.

2. Cumpara mai putin. Fii minimalist. Ai sa fi uimit cat de bine te vei simti. Mai multa ordine in viata ta iti va da un suflu nou si vei avea curajul sa te reinventezi, sa te redescoperi, sa o iei de la capat.

3. Uita-te mai putin la TV. Mintea ta are nevoie de o pauza de la TV si are nevoie de entertainment de calitate si de informatii de calitate. Redu timpul petrecut in fata emisiunilor fara valoare.

4. Ingrijoreaza-te mai putin. Asa cum scrie si Andreea Papp vei avea aceleasi rezultate daca faci aceleasi actiuni, daca apelezi la aceleasi tipare: teama, suspiciune, delasare etc. Ingrijorarea iti foloseste cat ajuta mestecarea unei gume la rezolvarea unei probleme de algebra si CAM ATAT. Comportamentul echilibrat si preventiv e sanatos, ingrijorarea excesiva e nesanatoasa.

5. Judeca mai putin. Intotdeauna avem prea putine date pentru a-i judeca pe altii. Mai mult, timpul si energia petrecute cautand altora nod in papura ne poate folosi la perfectionarea noastra si la indeplinirea viselor noastre. Live and Let Live.

6. Fii mai putin ocupat. Priveste-ti cu atentie viata, sincer. Organizeaza-te si pune-ti viata in ordine. Vei fi mai putin ocupat.

7. Munceste eficient. Organizeaza-ti prioritatile. Iti va lua ceva timp, asa ca ai rabdare. Ceea ce e urgent e de putine ori important iar ceea ce e important e de putine ori urgent. In primul rand, prezinta-te la examenele de la facultate si din viata. Asta e prima conditie sa treci. Gandeste-te sa te si pregatesti pentru ele. Iar daca pici vreunul, mai da examenul o data. Dar nu le lasa sa se adune.

Asuma-ti responsabilitatea, nu fugi de responsabilitatea ce tine de tine si fa lucrurile la timpul lor. Fuga de responsabilitate aduce necaz. Ce se intampla daca esti blocat in trafic si n-ai chef sa fii acolo? Dar daca esti in travaliu si n-ai “chef”? Daca asculti “cheful” ai doar de pierdut 🙂 In plus, invata o limba straina, sau doua – iti va deschide mintea spre altfel de mentalitati. Daca nu, citeste..

8. Fii mai putin negativ. Gandurile negative te ucid, incet dar sigur. Invata sa le identifici. Lumea nu este impotriva ta. Din contra, viata te-a sustinut si te-a nutrit pana acum. Si cu siguranta o atitudine mai buna ti-ar fi adus si mai mult bine. Louisa May Alcott spunea: “un regat am unde gandurile bune si negative se dueleaza, si tare greu e sa guvernez in acest regat…”

9. Bea mai putin alcool. Alcoolul ocazional si in doze responsabile e recomandat. Dar omul se simte mult mai bine si mai deschis daca face mai mult sport. Te poti simti entuziasmat si sociabil si mai alert cu un stil de viata curat si sanatos.

10. Compara mai putin. Te poti inspira din viata celorlalti, sa ai modele insa compara-te mai putin cu ceilalti. Singura persoana cu care trebuie sa te compari esti tu cel de ieri. Esti astazi mai bun, ai evoluat? Straduieste-te sa evoluezi, sa fii cea mai buna varianta a ta. Si ai rabdare, in timp vei vedea rezultate uimitoare. Iti spun din experienta. Miracolele se intampla celor care se straduiesc echilibrat si constant.

11. Barfeste mai putin. E adevarat ca stiintific pe termen scurt te ajuta sa mai elimini stresul, dar pe termen lung este un suicid al carierei. Incurajeaza-i si apreciaza-i pe ceilalti asa cum ai dori sa faca si ei pentru tine. Lauda-i pentru avantajele si atu-urile lor in absenta, asa ti-ai dori si tu, nu?

12. Las-o mai usor cu scuzele. Scuzele arata doar ca frica ta vorbeste in locul tau. Scuzele nu te reprezinta. Trandaveste mai putin si fa ceea ce iti aduce valoarea cea mai importanta, ceea ce conteaza cu adevarat. Asta inseamna sa cresti in fiecare zi, sa iesi in fiecare zi cate putin din zona ta de confort. Gata cu scuzele.

13. Incearca o atitudine mai buna. Vei castiga mai mult. In viata lucrurile uneori merg altfel de cum ne dorim. E natural si firesc. Uneori cu cat mergeau in defavoarea mea, cu atat atitudinea mea era mai defavorabila. Si  ce crezi, lucrurile mergeau si mai rau! Asta e un obicei pe care l-am depasit cu greu si inca ma mai straduiesc dar e esential. Accepta ce se intampla si observa intotdeauna avantajele din fiecare situatie. Intotdeauna exista avantaje si dezavantaje. Si lectiile dure sunt uneori necesare. Defapt oamenii le creeaza si noi suntem impreuna-creatori. Asadar, gaseste avantajele si invata lectiile.

14. Tine la puterea ta. Nu mai renunta la puterea ta pentru scurgerile de energie in favoarea negativismului, autocriticii, din rusine, vina sau prin scuze. Multi neaga puterea pe care o are omul in sine si se lasa prada descurajarii. Ai incredere, ai credinta in forta ta interioara si hraneste aceasta forta cu iubire, grija si energie. Te vei redescoperi si reinventa si vei fii tu cu adevarat.

Multumesc

sursa: ForgiveMeILoveYou.com

citeste textul in forma sa orginala: ProlificLiving.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s