Trairea Integrata

Astazi am gasit un alt articol foarte util pe site-ul Punctuldeintoarcere.ro. Titlul articolului este: Despre integrare, asezarea si vindecarea experientelor de viata.

Trairea integrata presupune:

1. Simtirea fizica si emotionala si psihologica a experientei respective

2. Desprinderea mesajului si a sensului intamplarii pentru contextul de moment si pentru conextul general al vietii.

4. O experienta traumatizanta are nevoie de integrare, de pasii de mai sus dar si de a merge mai departe cat mai liberi de context, mai detasati ca sa putem continua si evolua in calatoria vietii noastre, cu mintea linistita, cu sufletul impacat fara a-i influenta pe cei de care ne-am simtit raniti.

3. Exprimarea:

Alina Mihai, autoarea scrie: “orice experienta pe care o avem, o traim prin insasi structura cu care suntem construiti, cu fiecare parte a fiintei noastre, chiar daca suntem sau nu constienti de acest lucru deoarece suntem inca in plin proces de dezvoltare a unui contact cat mai profund si mai constient cu ceea ce reprezentam, cu ceea ce suntem…”

Autoarea continua: “fiecare experienta este energie si aceasta energie traverseaza totalitatea a tot ceea ce suntem in fiecare clipa in care experienta are loc” si “experimentam mult mai multe ganduri decat stim si mult mai multe emotii decat cunoastem”…

O experienta integrata este aceea pe care o percepem cu simturile, ca informatie, ca mesaj pe care il poarta in contextul de moment dar si ca mesaj integrat in viata noastra per ansamblu, a-i traduce sensul in realitatea vietii noastre naturale si moderne de zi cu zi.

Cu cat o experienta este mai integrata cu atat putem continua si evolua in calatoria vietii noastre, cu mintea linistita, cu sufletul impacat. O experienta integrata iti reda bucuria vietii, de a exista, de a darui celor din jur, cu entuziasmul de a trai frumos calatoria.

Trairea integrata este poate si mai importanta pentru experientele traumatizante cand descoperim mesajele si vindecarea. Trairea integrata, abordarea integrata a experientelor traumatizante inseamna desprinderea sensului si mesajului de moment dar si incadrarea in imaginea de ansamblu a vietii noastre.

Urmeaza apoi detasarea, a merge mai departe cat mai liberi de context. Sa avem in continuare disponiblitatea afectiva si emotionala, fara a avea dorinta de a-i influenta intr-un fel sau altul pe cei de care ne-am simtit raniti.

Exprimarea: O experienta se apropie de integrare daca reusim sa o exprimam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s