Inconstientul, forta bruta care face lucrurile sa se intample

Un post foarte interesant pentru astazi despre puterea inconstientului nostru: “Hulk prieten, Hulk ajuta”.

Pera Novacovici compara inconstientul cu un prieten, pe nume Hulk, de unde si numele articolului.

Daca noi ne temem de iubire, de prieteni, daca noi consideram ca e gresit sa ai bani mai multi, daca suntem nefericiti si nerecunoscatori pentru putin, Hulk se va ocupa ca mintea noastra constienta sa fie “aparata” de toate acestea.

Astfel vom trece cu vederea oportunitatile, ramanem inchisi emotional la relatii, prietenii, conexiuni de afaceri. In schimb daca suntem deschisi emotional si deschisi la minte vom creea oportunitati favorabile pentru noi si pentru cei din jurul nostru prin cooperare.

“Poate că ai auzit că ”nemulţumitului i se ia darul”.

Şi poate ai crezut că e vreo chestie spirituală lipsită de practică şi nu ai înţeles cum te poate ajuta asta să treci de la nefericire la fericire. Ei bine, lucrurile sunt mult mai concrete, reale şi practice decât crezi.

Hulk are grijă de asta. Când tu nu apreciezi un lucru pe care îl ai, oricât de mic ar fi, Hulk spune <dacă nu te face fericit acest lucru în cantitate mică, logic e că nu te va face fericit în cantitate şi mai mare>” Pera Novacovici

Inconstientul reprezentat de Hulk este forta bruta care face lucrurile sa se intample. Asadar ai grija ce convingeri ti-ai intiparit in minte. Fii receptiv si re-evalueaza-ti convingerile. Convinge-te ca meriti iubire si prietenie, ca este usor si confortabil pentru tine sa vorbesti cu incredere, sa ai o atitudine pozitiva, orientata spre gasirea solutiilor. Nimic nu este prea greu pentru tine.

Fii pregatit sa exersezi. Succesul in cazul tuturor atletilor, oamenilor de afaceri se realizeaza dupa multe incercari. Esecurile nu sunt altceva decat lectii care n-ar trebui sa te opreasca din drum ci ar trebui ca esecurile sa te ghideze sa iti perfectionezi abilitatile si atitudinea.

Dacă nu îţi hrăneşti mintea cu afirmaţii pozitive, sunt şanse mari să dai mesaje negative minţii tale, mai ales că e plin de voci în exterior care bagă în tine frică şi negativism. Televizor, mass media, propria familie, societatea , şcoala.

Succesul inseamna a face tot posibilul cu ceea ce ai in momentul prezent. Acesta e succesul de zi cu zi care te ghideaza spre implinire si spre o reusita adevarata si durabila.

Invata sa traiesti prezentul asa cum e si fii recunoscator chiar pentru durere, chiar pentru umilinta, pentru vorbele grele sau privirile ostile. Toate iti arata ca poti trece peste. Asculta dar ramai la toate rece. Vorba aceea: ce e val ca valul trece.

Fii atent la intentia din spatele cuvintelor si privirilor. Cu totii ne dorim atentie, apreciere, iubire si oamenii ar face aproape orice pentru asta. Multi oameni prefera sa starneasca discutii, sa iste conflicte pentru a-si consola ego-ul. Unii gandesc ca e mai bun dispretul sau resentimentul decat indiferenta. Dar toate astea sunt inutile pentru ca putem sa cooperam si sa cream oportunitati reale si situatii win-win.

Foloseste-te de aceasta. Ofera si vei primi. Fiecare gand sau gest se intoarce ca un bumerang. Respecta acest principiu si viata ta va inflori. Mai mult, exerseaza recunostinta fata de oameni, exerseaza admiratia si fereste-te de invidie. Opreste-te din a numara binecuvantarile altora in loc de ale tale.

Cteste mai mult aici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s