Constientizeaza-ti potentialul!

Scria un tip zilele astea:

La tipe poți observa de multe ori “red flags”, adică niște semne mici pe care le exprimă inconștient și care de mai multe ori se încadrează într-un tipar de probleme, dezechilibre și general craziness. Pentru mine, unul dintre ele este atunci când o tipă citează verbal sau pe vreun profil, aforismul dement al lui Marilyn Monroe:

“If you can’t handle me at my worst, you don’t deserve me at my best.”

Ruun, boy! 

E un exemplu interesant si e de inteles reactia si recomandarea lui… dar poate nici reactia ei nu este intamplatoare… Dar nu e de inteles cum o femeie ramane intr-o situatie sau intr-o discutie in care nu se simte bine.

Unii oameni sunt mai intuitivi, mai sensibili si simt poate mai devreme rigiditatea, inchistarea si lipsa de flexibilitate mentala ale celor din jur, presiunile care se fac, abuzurile emotionale, psihice, religioase, verbale si nonverbale.

Corpul este primul care da semnalul (in functie de situatie pot sa apara manifestari la nivel digestiv, in zona inimii, etc ).
Ca o paranteza, Aceasta e Parerea mea dar si a altora. Te poti documenta, vezi centrele energetice, ce inseamna intuitia, etc. Noi tot vorbim de rational dar 70% din lucruri le percepem pe caile subconstientului si tot asa accesam potentialul. Oricum e multa stiinta pe care mai avem sa o descoperim si sa o utilizam in viata noastra. A stii ca nu stii deja e un pas inainte.
Si da, a ramane intr-un mediu sau intr-o discutie cand simti una sau mai multe din cele enumerate mai sus poate sa duca la dezechilibre. E ca si cum o persoana sta intr-un astfel de mediu in contra firii, vointei si sanatatii sale.
Este semnul unei vieti in care persoana a suferit abuzuri (unele poate neconstientizate) si a invatat prea putin iubirea, ingrijirea si respectul de sine si prin astea forta interioara.
Pe proprie experienta deja de cativa ani (si in cariera si in viata de familie) am observat ca nu e bine sa pui pe cineva pe un piedestal indiferent de varsta, de statut, indiferent de conditia ta sau a lui.
Ci pur si simplu sa fii raspunzator doar de Ceea ce Simti Tu, de Ceea ce Gandesti Tu, de Ceea ce Spui si de Comportamentul Tau si Evolutia Ta. Forta Modelului este cea mai benefica. Daca nevoile tale contravin nevoilor sale poti spune in mod Asertiv “Nu”. Ceilalti sunt raspunzatori pentru ei. Spiritul de apartenenta este si el important insa cu limite sanatoase. Daca oferi ceva, ofera din preaplinul tau, din bogatia ta fara a astepta ceva in schimb si fara a permite celorlalti mai mult decat e cazul.
Recomand oamenilor, femeilor in cazul acesta, sa devina constiente de sine, sa isi respecte si valorifice mintea si personalitatea (chiar in afara aprecierii celorlalti, vor vedea in timp de ce), sa devina mai sigure de sine, sa nu mai asculte de temerile lor ci de intelepciunea, de inima si de puterea lor, sa isi descopere si sa isi valorifice mai mult potentialul.
De aceea este atat de recomandat ca in fiecare zi sa pastram cateva minute de liniste in care sa ne ascultam doar pe noi insine. Sa permitem negativitatii sa iasa la suprafata, sa fim doar martorii ei si treptat sa infrumusetam tot mai mult interiorul nostru care ne permite sa cream experiente de viata frumoase.
As fi vrut sa imi fi explicat cineva lucrurile astea. Sau poate mi le-a explicat dar a fost nevoie sa gasesc formularile si tonul pe care sa le inteleg eu… ma bucur totusi ca in sfarsit incep sa deslusesc esentialul vietii.

Voi ce ziceti?

Bonus: La cei 80 de ani inca activi Louise Hay ne sprijina sa ne fructificam potentialul:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s