Iti apreciezi fiinta si castigi putere

Daca te apreciezi si iti respecti fiinta ai puterea sa iti imbunatatesti viata si sa lucrezi la castigarea caltatilor fizice, intelectuale, emotionale si financiare pe care ti le doresti.

Corpul nostru si mintea noastra sunt aliatii cei mai puternici si sunt mereu acolo pentru noi. Cum ne comportam cu aliatii nostri? II respectam, ii cinstim si le oferim ce este mai bun pentru a lucra impreuna. Corpul nostru este casa noastra, singura adevarata in care locuim oriunde am merge.

Tot el, corpul ne ofera informatii despre subconstientul nostru, despre ceea ce ne deranjeaza la noi, cu ce ar fi bine sa ne impacam, la ce sa mai lucram. Reflecta mentalitatile noastre mai vechi. Asadar, el nu ofera o imagine clara asupra valorii, dar arata valoarea pe care ne-o dam noi insine. Un stomacderanjat poate fi indiciul ca sunt intr-un mediu, sau intr-o discutie in care nu ma simt in siguranta din varii motive: se fac abuzuri si presiuni psihologice etc. Fie imi schimb perceptia, fie ma departez. Si alte parti ale corpului sunt legate de experienta noastra si a celor din jur.

Cele 7 chackre nu sunt povesti ci sunt centrii energetici ai corpului strans legati de creierul nostru si de intelepciunea noastra. De asemenea, mintea ne spune cand suntem pe alt drum decat cel care este benefic pentru noi. Poate imi spuneti ca “trebuie sa faci ce este de facut”, ca lucrurile “se executa nu se discuta”, ca “omul poate sa faca orice isi pune in minte” insa fiecare om are o serie de calitati si inzestrari naturale.

Este benefic sa facem ceea ce ne pasioneaza si ne aduce bucurie. Daca acordam pasiunii noastre cele 8-10 ore cu disciplina necesara si pasiunea noastra vom vedea ca nu avem incotro decat sa avem succes. Daca suntem eficienti si structurati nici macar nu avem nevoie de cele 8 ore. Si nu o spun eu ci oameni de succes. Asadar, putem face orice dar e bine sa facem activitatile care ne incarca si ne ofera bucurie si implinire.

Suntem fiinte magnifice si complexe cu corp extraordinar de complex si eficient, miraculos chiar. Cu toate astea, stim sa ne apreciem cu adevarat?… Ar cam fi cazul sa incepem sa vedem realitatea asa cum este. Sa dam valul de pe ochi daca e cazul. Mintea noastra este extraordinara, face procese impresionante in fiecare zi si are un potential extraordinar. Valorificam potentialul? E cazul sa ne antrenam mintea si sa o folosim, sa ne urmam chemarea sau sa o descoperim si sa o urmam.

Parerea specialistului:
“Fa-ti astazi o lista cu toate calitatile tale, cu reusitele tale, cu acele aspecte care iti plac la tine si, de asemenea, fa-ti o lista si cu lucrurile pe care doresti sa le imbunatatesti. Accepta faptul ca tu esti astazi asa cum esti, apreciaza-te pentru tot ceea ce-ti place la tine si apoi fa-ti un plan in care stabilesti sa te ocupi de remedierea “defectelor” tale… si apuca-te de treaba!

Tu esti ok exact asa cum esti acum, iar daca doresti sa schimbi ceva, asuma-ti responsabilitatea si fa-o! Tu detii toate puterea asupra vietii si persoanei tale.” psihoterapeut si coach Ursula Sandner
Succes!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s